Haber

Gazeteci Serdar Akınan: ‘Dosyanın İçeriği 35 Yıllık Meslek Hayatıma Karalama Amaçlıyor’

Çanakkale’de Müge Anlı hakkında sosyal medyada tartışma yaratan Muhammed Yakut ile yaptıkları yayınlar nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Serdar Akınan’ın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifade gün yüzüne çıktı. Akınan’ın açıklamasında, “Bu kadar ağır tezleri sorgulamak bir gazetecinin asli görevidir. ‘Ben işimi yaptım’ dediği görüldü.

“Dosyanın içeriği 35 yıllık meslek hayatımı karartmaya yöneliktir”

Gazeteci Serdar Akınan, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu. Akınan, yaptığı açıklamada, ‘Gözaltına alınıyorum. Ayvacık ilçe polis merkezine götürülüyorum. söz konusu. Tutuklu gazeteci Serdar Akınan’ın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifade gün yüzüne çıktı. Röportaj yaptığı Muhammed Yakut isimli kişiyi tanımadığını, sadece işini yaptığını vurgulayan Akınan, şöyle konuştu: “Ülkemiz tarihinin en kritik seçimlerine girerken dile getirilen bu ağır argümanları sorgulamak bir gazetecinin asli görevidir. işimi yaptım’söz konusu.

ANKA’nın haberine göre Akınan, yaptığı açıklamada, sosyal medya hesaplarının yönetim ve paylaşımlarının kendisine ait olduğunu, belgedeki bazı içeriklerin ise kamuoyunda ‘pro-media’ olarak bilinen yayın kuruluşlarıyla ilgili olduğunu söyledi. . haberler hakkında ‘Gönderilerimin üzerine çıkan manşetler kabul edebileceğim bir şey değil. Bu yayın kuruluşlarındaki kişiler FETÖ bağlantılı yayın kuruluşlarında görev yaparken, ben de Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığım Sky Türk kanalında yıllarca Fetullah Gülen ve örgütüyle ilgili yayınlar yaptım ve yoğun bir akına maruz kaldım. bu yayınlar yüzünden bu insanların. Belgelerin içeriği benim 35 yıllık meslek hayatıma leke sürmeye yöneliktir.sözlerini kullandı.

‘Nerede olduğunu açıklamadı’

Serdar Akınan, sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Öncelikle internette adını arattım. Diyarbakır’da çalışan meslektaşlarımı aradım. Yaptığım ilk yayında kendisini hedef alıp iddialarının çok ciddi olduğunu, bugüne kadar tanınan bir isim olmadığını ve bu durumun şüpheli olduğunu belirtmiştim. Araştırmalarım devam ederken kanalında ikinci videoyu paylaşmış ve benim yayınımı takip ettiğini anladığım kadarıyla Serdar Akınan adında bir gazeteci var. Beni arıyordu. Beni araştırmak isterse 1992’de BOTAŞ’ta çalıştığımı bilsin’. DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile telefonda görüştüğünü de yayında söyledi. Bunun üzerine Enginyurt’u aradım. O da ‘Ben de bilmiyorum’ dedi. Ama o bana ulaştı ve ben konuştum. Kişinin telefonunu istedim ve bana verdi. Görüntülü sohbet ettik. Nerede olduğunu açıklamadı. Resimden de anlayamadım. Kendisiyle konuştuktan kısa bir süre sonra bir yayın daha yaptım ve yayınıma katılıp katılamayacağını sordum. Kabul etti ve günde bir saat anlaştık. Sonra canlı olarak benim yayınıma bağlandı.’

‘İddialarının konuşulmaya değer olduğunu görünce araştırmaya başladım’

Deprem bölgesine giderek çok sayıda röportaj ve yayın yaptığını söyleyen Akınan, şunları kaydetti: ‘Bu arada bir gazeteci olarak böyle bir kişinin çıkıp çok ağır tartışmalar yapması beni çok şaşırttı ve bu kişiyi araştırdım. Birçok farklı kaynağa sordum ve argümanlarının konuşmaya değer olduğunu görünce başta Akif Bankası tezi olmak üzere 60’tan fazla kişiyi araştırmaya başladım. Öncelikle Ticaret Sicil Gazetesi’nden Aktif Bank belgesinde yayınlanan belgelerdeki kişi ve şirketleri bulup doğruladım. Bu, dikkatimi daha da ağırlaştırdı. Bu sebeplerden dolayı şahsı canlı yayına almasını ve iddialarını netleştirmesini istedim. Yayın kaydından da görüleceği üzere bu kişi tartışmaya atlamış ve tezlerini darmadağın etmiştir. Ortada internet bağlantımı da kaybettim. Hatta bu yayını yapmama yardım eden arkadaş yayına girdi ve ilişkimin bozulduğunu konuşmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Bağlantılı görüntülerin çoğu aslında o canlı yayının versiyonlarıdır. Geri kalanı diğer konulardaki yayınlarımdan oluşuyor.söz konusu.

‘İşimi yaptım’

Son olarak ne eklemek istedikleri sorulduğunda Akınan, darbe ve muhtıra dönemlerinde gazetecilik yaptığını ve Türkiye’de medyanın temel kurallarının unutulduğunu ifade etti. Akınan, gazetecilerin Anayasa’da belirtildiği gibi kamu yararı adına bağımsız hareket ettiğini belirtti. ‘Hesaplamak, araştırmak ve soru sormak asli görevimizdir. Dolayısıyla hafızamızı yoklayacak olursak, bu ülkeye savaş açan binlerce insanın canına kıyan Abdullah Öcalan bile yakalanmadan önce bu ülkede röportaj yapılan ve televizyonda söyledikleri gazetelerde yayınlanan bir insandı. gazeteler. Ülkemiz tarihinin en kritik seçimlerine girerken böylesine ağır iddiaları sorgulamak bir gazetecinin asli görevidir. işimi yaptım’söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu